Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

21-07-2010: Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας για σύλληψη ατόμου για ληστεία

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΑΪΑΣ

Πάτρα, 21 Ιουλίου 2010 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ατόμου για ληστεία

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 19-7-2010 στο Αίγιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, αλλοδαπός άνδρας ηλικίας 29 ετών, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ληστεία που έγινε την 02:50 ώρα της 19-7-2010 σε κατάστημα – μπαρ στην πόλη του Αιγίου.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς μαζί με άλλον ένα 24χρονο αλλοδαπό και δύο ακόμα άτομα, υπήκοοι Αλβανίας, μετέβησαν στο προαναφερθέν κατάστημα, όπου δυο εξ αυτών εισήλθαν εντός και ο ένας, με την απειλή όπλου (πιστολιού), αφού πυροβόλησε δυο φορές προς εκφοβισμό των παρευρισκομένων (ιδιοκτήτη – θαμώνων), εξανάγκασε έναν 52χρονο ημεδαπό θαμώνα του καταστήματος να του παραδώσει χρήματα και τιμαλφή αντικείμενα που έφερε (ρολόγια χειρός, αλυσίδες κ.λ.π.), ο δε έτερος δράστης υπό την απειλή μαχαιριού εξανάγκασε την 35χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτρια να του παραδώσει τις εισπράξεις του καταστήματος από την ταμειακή μηχανή. Εν συνεχεία, ο ένας εξ’ αυτών, υπό την απειλή του όπλου, απαίτησε από άλλον 52χρονο ημεδαπό θαμώνα να του παραδώσει χρήματα και άλλα τιμαλφή και στην άρνησή του να υπακούσει τον πυροβόλησε μια φορά τραυματίζοντας τον στη δεξιά πλευρά στο ύψος της κοιλιακής χώρας. Παθών διεκομίσθη στο Γ.Ν. Αιγίου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και έχει διαφύγει τον κίνδυνο για την ζωή του.
Επιπρόσθετα, συνελήφθη ένας αλλοδαπός ηλικίας 17 ετών, ο οποίος βρίσκεται παράνομα στην χώρα μας και διέμενε στην οικία του 29χρονου δράστη.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, από όπου ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος και του ορίστηκε τακτική δικάσιμος, ενώ ο 29χρονος παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή.
Λοιποί δράστες αναζητούνται.