Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αστυνομία Κύπρου - 28/7/10 - Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος – Απαγωγή – Ληστεία – Συλλήψεις - Προσωποκρατήσεις


28 Ιουλίου, 2010

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚO ΔΕΛΤΙΟ ΑΡ. 2


Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος – Απαγωγή – Ληστεία – Συλλήψεις - Προσωποκρατήσεις
***     Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης κράτησης σε δύο πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με την πιο πάνω διερευνώμενη υπόθεση.   
          Αργότερα το απόγευμα, συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την πιο πάνω διερευνώμενη υπόθεση, ακόμα ένα πρόσωπο ηλικίας 25 ετών.  
Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

***     Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε σήμερα διάταγμα μονοήμερης κράτησης σε ένα πρόσωπο το οποίο συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής από θεματοφύλακα και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.
          Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Συλλήψεις
***     Συνελήφθη σήμερα δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση ένα πρόσωπο για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.
          Ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμειας συνεχίζει τις εξετάσεις. 

***     Συνελήφθησαν σήμερα δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση δύο πρόσωπα ηλικίας 33 και 38 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής από διευθυντή.
          Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις

Αστυνομία Κύπρου - 28/7/10 - Πυρκαγιά σε αποθήκη


28 Ιουλίου, 2010

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚO ΔΕΛΤΙΟ ΑΡ. 1


Πυρκαγιά σε αποθήκη
***        Γύρω στη μια τα ξημερώματα σήμερα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας και ανήκει σε 34χρονο και 26χρονο.
            Από την πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καταστράφηκαν ολοσχερώς διάφορα μηχανήματα και εργαλεία, συνολικής αξίας €30,000 περίπου, που βρίσκονταν εντός της αποθήκης.
            Επίσης, η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε δύο αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν έξω από την αποθήκη, προκαλώντας τους ζημιές.
            Ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος – Απαγωγή – Ληστεία
Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγής, ληστείας, απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή, κοινής επίθεσης και επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 9μ.μ. χθες, εντοπίστηκε τραυματισμένος σε περιοχή της Πάφου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, 22χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, έφερε κατάγματα στα πόδια και κρατήθηκε για νοσηλεία.
Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, το πιο πάνω πρόσωπο, ενώ βρισκόταν στη Λευκωσία στις 24/7/10 και ώρα 7.30μ.μ. είχε συναντηθεί με άλλα τρία πρόσωπα, τα οποία το μετέφεραν δια της βίας σε διαμέρισμα στην Πάφο, όπου εκεί βρίσκονταν άλλοι τρεις. 
Τα εν λόγω πρόσωπα φέρονται να του ζήτησαν χρηματικό ποσό, ύψους €2,800 και όταν ο 22χρονος αρνήθηκε να τους δώσει τα χρήματα, του επιτέθηκαν και τον κτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός του, ενώ του έκλεψαν από την τσέπη του παντελονιού του χρηματικό ποσό, ύψους €450.
Ακολούθως, φέρονται να τον κλείδωσαν σε δωμάτιο του διαμερίσματος, στο οποίο φαίνεται να παρέμεινε μέχρι τις 6π.μ. στις 26/7/10, όπου και κατάφερε να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο.
Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν, ο 22χρονος εντοπίστηκε από τα εν λόγω πρόσωπα, τα οποία φέρονται να τον μετέφεραν εκ νέου στο διαμέρισμα, όπου αφού τον κτύπησαν, τον κλείδωσαν στο δωμάτιο.
Όπως διαπιστώθηκε, χθες βράδυ, κατάφερε ξανά να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο, ενώ ζήτησε βοήθεια από περαστικούς και κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.
Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Πυρά Τρίπολης κατά της Σεούλ για υπόθεση κατασκοπείας

Υπόθεση κατασκοπείας προκαλεί ρήξη στις σχέσεις της Λιβύης και της Ν. Κορέας σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται δημοσιεύματα της εφημερίδας JoongAng Daily....
 

Δεσμοφύλακας Ναζί κατηγορείται για 430.000 δολοφονίες

Ο 88χρονος Ναζί δεσμοφύλακας, Σάμιουελ Κουνζ, κατηγορείται για τη συμμετοχή του σε 430.000 δολοφονίες στο στρατόπεδο θανάτου του Μπέλζεκ της Πολωνίας. Ήταν τρίτος στη λίστα των σημαντικότερων επικηρυγμένων Ναζί του εβραϊκού κέντρου, Σιμόν Βίζενταλ....
 

28-07-2010:Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου σχετικά με σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για παραβάσεις Ν. περί όπλων

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ρέθυμνο, 28 Ιουλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
« Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για παραβάσεις Νόμου περί όπλων »
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της σήμερον 28-07-2010 στο Δ.Δ Περάματος του Δήμου Γεροποτάμου από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου – Μυλοποτάμου και με την συνδρομή Ομάδας Ειδικών Αποστολών, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 35, 49, 39 και 60 ετών αντίστοιχα, για παραβάσεις Νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα
Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, στα πλαίσια της πάταξης του φαινομένου της παράνομης εμπορίας, κατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας πυροβόλων όπλων, Αστυνομικοί ανωτέρω υπηρεσιών ενήργησαν έρευνες σε οικίες και ποιμνιοστάσια ανωτέρω ημεδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:....

28-07-2010:Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας για εξιχνίαση ανθρωποκτονίας με ληστεία

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Αργοστόλι, 28 Ιουλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας με ληστεία στην Αγία Ευφημία Πυλάρου
Συνελήφθησαν δύο δράστες
Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας με ληστεία που τελέστηκε την 27/28-11-2009 στην Αγία Ευφημία Πυλάρου σε βάρος 76χρονης ημεδαπής, η οποία είχε ανευρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της συνεπεία βίαιου ασφυκτικού θανάτου.
Η Υπηρεσία μας ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, ευρείες αναζητήσεις, αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και στοιχείων της έρευνας, βραδινές ώρες της 27-07-2010 προέβη στη σύλληψη δύο ατόμων ως δραστών της ανωτέρω ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας (50) ετών, γιος της θανούσας ως ηθικός αυτουργός, ο οποίος όπως προέκυψε προανακριτικά είχε οργανώσει το σχέδιο τέλεσης της πράξης με κάθε λεπτομέρεια του και ένας αλλοδαπός, ηλικίας (29) ετών, ως φυσικός αυτουργός, ο οποίος εκτέλεσε το σχέδιο κατ’ εντολή του ηθικού αυτουργού, με αντάλλαγμα προς αυτόν χρηματικό ποσό και υπόσχεση μεταβίβασης οικίας που βρίσκεται στην περιοχή Πυλάρου.
Σε βάρος ανωτέρω δραστών εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και σήμερα 28-07-2010 θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτ/κών Κεφαλληνίας για τα περαιτέρω.

28-07-2010:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Π. Ιονίων Νήσων σχετικά με σύλληψη ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κέρκυρα, 28 Ιουλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τριών ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Συνελήφθησαν την 28-07-2010 και ώρα 00:30΄στην παραλία Τσιλιβί Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 28, 25 και 31 ετών, αντίστοιχα, ο μεν πρώτος για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατοχή και εμπορία) και περί όπλων και οι άλλοι δύο για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο ανωτέρω 28χρονος κατέχει και πωλεί σε χρήστες μεγάλες ποσότητες κάνναβης τις οποίες αποκρύπτει στην οικία του, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία, αρχικά συνελήφθησαν ο 25χρονος και 31χρονος, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες χάρτινες συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη δεκαπέντε -15- και δεκαοκτώ -18- γραμμαρίων έκαστη, τις οποίες είχαν αγοράσει - προμηθευτεί νωρίτερα από την οικία του πρώτου δράστη.
Σε έρευνα στην οικία του 28χρονου, κατά την οποία ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν:
  • Έξι (6) αυτοσχέδια δέματα με ακατέργαστη κάνναβη [τρίμματα – κορυφάδες ], συνολικού μεικτού βάρους χιλίων εννιακοσίων ογδόντα τριών (1.983) γραμμαρίων, τα οποία προόριζε προς πώληση.
  • Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
  • Είκοσι (20) αεροστεγή σακουλάκια τα οποία χρησιμοποιούσε για την συσκευασία των ναρκωτικών.
  • Πέντε (5) νάιλον δεματίδια με υπολείμματα κάνναβης.
  • Ένα (1) πτυσσόμενο στιλέτο.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών.
Ακολούθως σε έρευνα στον χώρο της παραλίας, ανευρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες δύο (2) συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους εκατόν εικοσιτεσσάρων [124] γραμμαρίων, ποσότητα η οποία είχε τοποθετηθεί από τον 28χρονο προκειμένου να τη διαθέσει και αυτήν σε χρήστες.
Ναρκωτικές ουσίες και λοιπά αντικείμενα κατασχέθηκαν. Δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ζακύνθου. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.

Κλοπή Βενζίνης


Το περιστατικό συνέβη στην πόλη της Καστοριάς. Οι δράστες προσπάθησαν να κλέψουν από ένα παρκαρισμένο ΙΧ αυτοκίνητο βενζίνη,...

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Ζάκυνθο

Τρία άτομα συνελλήφθησαν, ηλικίας 28, 25 και 31 ετών, τα ξημερώματα στην παραλία Τσιλιβί Ζακύνθου, για κατοχή ναρκωτικών κι όπλων.....

Ο Δράστης Του Ξυλοδαρμού Εντοπίστηκε

Το βράδυ της Τρίτης ένας από τους δράστες ο οποιόςτην περασμένη Πέμπτη είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες σε 4 Αφγανούς μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στον οικισμό Σωτήρας Αρεόπολης....

3000 Αρχεία Παιδικής Πορνογραφίας

Από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθη σαραντάχρονος υπάλληλος της Νομαρχίας Άρτας , καθώς στην κατοχή του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας....

Εξαφανίστικαν 49.000 Ευρώ

Ένας δράστης αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εισέβαλε σε λογιστικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου , στην περιοχή της Πάτρας αρπάζοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 49.000 ευρώ….

Έφυγε με άδεια χέρια


Άτυχος στάθηκε ένας ληστής, ο οποίος προσπάθησε να ληστέψει ένα μίνι μάρκετ που βρίσκεται στη οδό Αριστομένους και Παιωνίου, στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα….

Η προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών»



Ληστεία Ντελίβερι

Διανομέας φαγητού στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα έπεσε θύμα ληστείας….

Έβαζε ανήλικο να δουλεύει

50χρονος συνελήφθη χθες το βράδυ, στη Ζάκυνθο, γιατί κατά τη διάρκεια ελέγχων, από προσωπικό του Λιμεναρχείου, με τη συνδρομή υπαλλήλου της Επιθεωρητής Εργασίας….

Συνελήφθη 25χρονη αλλοδαπή που εκδιδόταν μέσω διαδικτύου

Μέσα από ιστοσελίδα του διαδικτύου «ψάρεψαν» 25χρονη από τη Λετονία, που εκδιδόταν έναντι αμοιβής, αστυνομικοί του Τμήματος Ηθών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης….

Παραμένει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ταϊλάνδη

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αμπίσιτ Βετζατζίβα δήλωσε χθες ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα συνεχίσει να ισχύει στην πρωτεύουσα της χώρας, μετά την αιματηρή βομβιστική επίθεση η οποία σημειώθηκε την Κυριακή…..

Αλλαγές στην ασφάλεια επισήμων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί στην Υπηρεσία Ασφαλείας Επισήμων αλλαγές στη φύλαξη δημοσίων προσώπων, που αναφέρονται στην προκήρυξη της «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ». Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τη λίστα με τους στόχους και αναπροσαρμόζουν τα μέτρα ασφάλειας….

Έβαλε να σκοτώσουν τη μάνα του

Για μία χούφτα ευρώ – έστω κι αν αυτή, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, ήταν γιγάντια – κατέληξε να γίνει μητροκτόνος. Μπορεί να μην έβαψε ο ίδιος τα χέρια του με το αίμα του ανθρώπου που του έδωσε πνοή, όμως εμπνεύστηκε, σκηνοθέτησε και, εν κατακλείδι, ολοκλήρωσε το υποχθόνιο έργο του, με όργανο εκτέλεσης έναν 29χρονο αλλοδαπό……

Σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ένας ακόμα νέος άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Ο 25χρονος Π.Τ. από την Κω σκοτώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 15:30….

Ληστεία Με Εργαλεία

Με την απειλή εργαλείων λήστεψαν έναν άνδρα στην Παλλήνη, μέσα στο ίδιο του το σπίτι….

Έκρυβαν οπλοστάσιο στα σπίτια τους

Ενα μικρό οπλοστάσιο βρήκαν οι αστυνομικοί στα σπίτια και τα ποιμνιοστάσια τεσσάρων Ρεθεμνιωτών, 35, 49, 39 και 60 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Πέραμα του Δήμου Γεροποτάμου……

Αναζητούνται ένοπλοι ληστές

Ληστεία σημειώθηκε , λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Στυλίδα Φθιώτιδας…..