Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αστυνομία Κύπρου - 28/7/10 - Πυρκαγιά σε αποθήκη


28 Ιουλίου, 2010

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚO ΔΕΛΤΙΟ ΑΡ. 1


Πυρκαγιά σε αποθήκη
***        Γύρω στη μια τα ξημερώματα σήμερα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας και ανήκει σε 34χρονο και 26χρονο.
            Από την πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καταστράφηκαν ολοσχερώς διάφορα μηχανήματα και εργαλεία, συνολικής αξίας €30,000 περίπου, που βρίσκονταν εντός της αποθήκης.
            Επίσης, η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε δύο αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν έξω από την αποθήκη, προκαλώντας τους ζημιές.
            Ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος – Απαγωγή – Ληστεία
Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγής, ληστείας, απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή, κοινής επίθεσης και επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 9μ.μ. χθες, εντοπίστηκε τραυματισμένος σε περιοχή της Πάφου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, 22χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, έφερε κατάγματα στα πόδια και κρατήθηκε για νοσηλεία.
Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, το πιο πάνω πρόσωπο, ενώ βρισκόταν στη Λευκωσία στις 24/7/10 και ώρα 7.30μ.μ. είχε συναντηθεί με άλλα τρία πρόσωπα, τα οποία το μετέφεραν δια της βίας σε διαμέρισμα στην Πάφο, όπου εκεί βρίσκονταν άλλοι τρεις. 
Τα εν λόγω πρόσωπα φέρονται να του ζήτησαν χρηματικό ποσό, ύψους €2,800 και όταν ο 22χρονος αρνήθηκε να τους δώσει τα χρήματα, του επιτέθηκαν και τον κτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός του, ενώ του έκλεψαν από την τσέπη του παντελονιού του χρηματικό ποσό, ύψους €450.
Ακολούθως, φέρονται να τον κλείδωσαν σε δωμάτιο του διαμερίσματος, στο οποίο φαίνεται να παρέμεινε μέχρι τις 6π.μ. στις 26/7/10, όπου και κατάφερε να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο.
Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν, ο 22χρονος εντοπίστηκε από τα εν λόγω πρόσωπα, τα οποία φέρονται να τον μετέφεραν εκ νέου στο διαμέρισμα, όπου αφού τον κτύπησαν, τον κλείδωσαν στο δωμάτιο.
Όπως διαπιστώθηκε, χθες βράδυ, κατάφερε ξανά να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο, ενώ ζήτησε βοήθεια από περαστικούς και κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.
Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.