Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος

Γεώργιος ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ  
Αντιστράτηγος

Γεννήθηκε το 1956 στη Δάφνη Πυλίας Μεσσηνίας.
Κατετάγη στην Αστυνομία το έτος 1975 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το έτος 1982.
Ως Υπαξιωματικός και Αξιωματικός , διατέλεσε εκπαιδευτής και υπεύθυνος Σπουδών στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, όπου, πλέον της 15ετίας δίδαξε Ποινικό Δίκαιο και άλλα μαθήματα Αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Στο βαθμό του Αστυνόμου υπηρέτησε σε Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ .
Από το έτος 2001 έως το 2004 υπηρέτησε στη Δ/νση Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων ως Επικεφαλής της Ομάδας Σχεδιασμού Ασκήσεων αφού έτυχε ειδικής εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Η.Π.Α ( National Defense University )
Στην επιχειρησιακή φάση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ορίστηκε Βοηθός Επικεφαλής Ολυμπιακού Στρατηγικού Κέντρου Ασφαλείας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Εκπροσώπησε την Ελληνική Αστυνομία σε διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με αντικείμενο την Εσωτερική Ασφάλεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.
Ως Ταξίαρχος τοποθετήθηκε Δ/ντής στη νεοϊδρυθείσα Δ/νση Χειρισμού Κρίσεων και από τη θέση αυτή συμμετείχε στην οργάνωση Διακλαδικών Ασκήσεων, κατάρτιση ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων και εκπόνηση εγχειριδίων αστυνομικών ενεργειών.
Συμμετείχε στις αστυνομικές επιχειρήσεις στο Μυλοπόταμο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, από το Νοέμβριο του 2007 έως και Φεβρουάριο του 2008.
Το Μάρτιο του 2008 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης /Α.Ε.Α .
Κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2008-2009, είχε την ευθύνη οργάνωσης εξειδικευμένων Σεμιναρίων Στελεχών, σε επίπεδο Εθνικό και Περιφερειακό Ν./Α Ευρώπης, στο Κέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια Ημαθίας.
Απο 3/2008 έως 2/2010 διετέλεσε επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της EUROPOL στη Χάγη, καθώς και στις αντίστοιχες συναντήσεις του SECI / SELEC στο Βουκουρέστι .
Την 2-3-2010 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
Είναι έγγαμος και έχει 2 γιούς.