Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος

Κωνσταντίνος Κασαπάκης
       Αντιστράτηγος

Γεννήθηκε στη Ροδιά Μαλεβυζίου Ηρακλείου Κρήτης στις 8-9-1956.
Το έτος 1975 κατετάγη στην Ελληνική Χωροφυλακή ως Δοκ. Ενωμοτάρχης και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το έτος 1982.
Κατά τα έτη 1982 – 1996, μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Α΄, υπηρέτησε ως Β΄ Αξιωματικός και Διοικητής, στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας, σε Αστυνομικά Τμήματα του Νομού Λασιθίου και Ηρακλείου και στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής/Κ.Α.Π. Λαυρίου.
Το 1996 μετατέθηκε στη Δ/νση Δημόσιας Ασφάλειας/Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με κύριο αντικείμενο το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των παράνομων παιγνίων, των κλοπών και της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων, της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και την ανάλυση της εγκληματικότητας.
Εκπαιδεύτηκε στη EUROPOL σε θέματα πληροφοριών και στρατηγικής ανάλυσης και συμμετείχε, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σε προγράμματα και σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα δημόσιας ασφάλειας και καταπολέμησης της εγκληματικότητας.
Από τις αρχές του έτους 2000, συμμετείχε στην προετοιμασία του προγράμματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων ως Διευθυντής του Κέντρου Διοίκησης και Ελέγχου της Δ/νσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.), με αρμοδιότητα το σχεδιασμό του Προτύπου Διοίκησης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, του Συστήματος Διοίκησης Περιστατικών και Κρίσεων και της οργάνωσης και λειτουργίας των Κέντρων Επιχειρήσεων Ολυμπιακής Ασφάλειας.
Κατά την χρονική αυτή περίοδο, συμμετείχε σε πολλά συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις, στο εσωτερικό και εξωτερικό, για θέματα ασφάλειας μεγάλων διεθνών, αθλητικών και μη, διοργανώσεων, καθώς και σε αποστολές, μεταξύ των οποίων και αυτή της παρακολούθησης των επιχειρήσεων ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϋ 2000 και του Σώλτ Λεϊκ Σίτυ 2002.
Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, διετέλεσε επικεφαλής προσωπικού και επιχειρήσεων του Επιτελείου Διοίκησης του Ολυμπιακού Κέντρου Ασφάλειας (Ο.Κ.Α.).
Τον Οκτώβριο του 2004, προήχθη στο βαθμό του Αστυν. Δ/ντή και παρέμεινε στη Δ.Α.Ο.Α. ως Υποδ/ντής της, μέχρι την κατάργησή της.
Μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας συμμετείχε σε αποστολές και συνέδρια στο εξωτερικό (Η.Π.Α., Μεξικό, Ευρωπαϊκές Χώρες, Κίνα), για τη μεταφορά της Ολυμπιακής τεχνογνωσίας σε θέματα ασφάλειας.
Από τον Μάρτιο του 2006 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2008, υπηρέτησε με το βαθμό του Ταξιάρχου, ως Δ/ντής της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Αττικής και ως Δ/ντής της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής.
Ως Υποστράτηγος, τον Μάρτιο του 2008, τοποθετήθηκε Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Περιφέρειας Θεσσαλίας και από τον Μάρτιο του 2009 μέχρι αρχές Νοεμβρίου 2009 διετέλεσε Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Θεσσαλονίκης.
Έχει φοιτήσει στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.
Είναι έγγαμος και πατέρας δυο αγοριών.