Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

28-07-2010:Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας για εξιχνίαση ανθρωποκτονίας με ληστεία

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Αργοστόλι, 28 Ιουλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας με ληστεία στην Αγία Ευφημία Πυλάρου
Συνελήφθησαν δύο δράστες
Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας με ληστεία που τελέστηκε την 27/28-11-2009 στην Αγία Ευφημία Πυλάρου σε βάρος 76χρονης ημεδαπής, η οποία είχε ανευρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της συνεπεία βίαιου ασφυκτικού θανάτου.
Η Υπηρεσία μας ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, ευρείες αναζητήσεις, αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και στοιχείων της έρευνας, βραδινές ώρες της 27-07-2010 προέβη στη σύλληψη δύο ατόμων ως δραστών της ανωτέρω ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας (50) ετών, γιος της θανούσας ως ηθικός αυτουργός, ο οποίος όπως προέκυψε προανακριτικά είχε οργανώσει το σχέδιο τέλεσης της πράξης με κάθε λεπτομέρεια του και ένας αλλοδαπός, ηλικίας (29) ετών, ως φυσικός αυτουργός, ο οποίος εκτέλεσε το σχέδιο κατ’ εντολή του ηθικού αυτουργού, με αντάλλαγμα προς αυτόν χρηματικό ποσό και υπόσχεση μεταβίβασης οικίας που βρίσκεται στην περιοχή Πυλάρου.
Σε βάρος ανωτέρω δραστών εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και σήμερα 28-07-2010 θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτ/κών Κεφαλληνίας για τα περαιτέρω.