Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Στη Κύπρο θα σταλεί ο κατηγορούμενος για την δολοφονία Χατζηκωστή


Την αποστολή του, στις κυπριακές αρχές, του καταγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τον φόνο του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και της τηλεόρασης «Σίγμα», Άντη Χατζηκωστή, αποφάσισε το δικαστήριο της Μολδαβίας....


Εκπρόσωπος της κυπριακής Αστυνομίας ανέφερε «ότι η αστυνομία αναμένει και επίσημα, μέσω της Ιντερπόλ, να ενημερωθεί από τις μολδαβικές Αρχές για το πότε αστυνομικοί θα μπορούν να μεταβούν στη Μολδαβία για να παραλάβουν και να οδηγήσουν τον ύποπτο στην Κύπρο».

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο της Μολδαβίας, ο Ξενοφώντος έχει το δικαίωμα, εντός 10 ημερών από την ημέρα έκδοσης της απόφασης, να υποβάλει έφεση, και προφανώς θα χρειαστεί να παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα προτού προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου της Μολδαβίας.

Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος έχει συλληφθεί από τις Αρχές της Μολδαβίας με βάση διεθνές ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε από την Κυπριακή Αστυνομία για την υπόθεση του φόνου του Άντη Χατζηκωστή. Τον Ξενοφώντος εμπλέκει στην υπόθεση φόνου ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου, ισχυριζόμενος, μάλιστα, ότι είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε το θύμα.