Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

02-08-2010:Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας σχετικά με εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής ατόμου και σύλληψη ενός (1) εκ των δραστών με ένταλμα σύλληψης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΑΪΑΣ

Πάτρα, 2 Αυγούστου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής ατόμου.
(Σύλληψη ενός εκ των δραστών με ένταλμα σύλληψης) 

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση αρπαγής του 27χρονου ημεδαπού άνδρα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία είχε συμβεί την 17.06.2010 στην Πάτρα.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που επακολούθησε του περιστατικού, τέσσερις (4) άγνωστοι δράστες επιβίβασαν σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, με την χρήση βίας, τον 27χρονο ημεδαπό και απεχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι δράστες, μετά από διαπραγματεύσεις με την οικογένεια του παθόντος, τελικά τον απελευθέρωσαν, την 22.45΄ώρα της ίδιας ημέρας στην περιοχή της Κινέτας Αττικής, αφού του αφαίρεσαν και χρηματικό ποσό 2.500€ που έφερε επάνω του και τους καταβλήθηκε χρηματικό ποσό ως λύτρα από την οικογένεια του απαχθέντος....

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω πορεία των αστυνομικών ερευνών και το προανακριτικό υλικό που συλέχθηκε, δράστες της αρπαγής είναι συνολικά επτά (7) ημεδαποί, από 20-40 ετών, από τους οποίους έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία των πέντε.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και ακολούθως, από τον κ. Ανακριτή Πατρών, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης κατά των γνωστών δραστών.
Σήμερα (02.08.2010) και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στην Πάτρα ο ένας εξ’ αυτών, ημεδαπός άνδρας ηλικίας 39 ετών.