Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

29-07-2010: Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για ανοιχτά δημόσια δεδομένα εγκληματικότητας από την Ελληνική Αστυνομία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 29 Ιουλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανοιχτά δημόσια δεδομένα εγκληματικότητας από την Ελληνική Αστυνομία
Η Ελληνική Αστυνομία διευρύνει την πολιτική ανοιχτών δημόσιων δεδομένων, δημοσιεύοντας στοιχεία εγκληματικότητας, ανά Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και σε μηνιαία βάση για ολόκληρη την επικράτεια. Τα στοιχεία αφορούν στις κλοπές-διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και ληστείες που σημειώνονται, ανά Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, με βάση την κατηγοριοποίησή τους, ενώ σύντομα θα συμπληρωθούν και με τα λοιπά αδικήματα.

Μετά τη δημοσίευση στοιχείων για τα τροχαία ατυχήματα, η Αστυνομία πραγματοποιεί άλλο ένα σημαντικό βήμα υπηρετώντας την αρχή της διαφάνειας και της πρόσβασης του πολίτη στη δημόσια πληροφορία.

Η καινοτομία αυτή έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς και ανοιχτής πρόσκλησης, καθώς παρέχει στοιχεία σε ερευνητές, φορείς και ιδιώτες προκειμένου να αναπτύξουν μελέτες, έρευνες και διαδραστικές υπηρεσίες που θα συντελέσουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με συνέπεια στην πολιτική των ανοιχτών δημόσιων δεδομένων, παρέχει πρωτογενή στοιχεία προς τους πολίτες, ενώ πλέον δημοσιεύει εξάμηνους απολογισμούς δράσεων των Υπηρεσιών της. Στόχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η διαρκής επέκταση της πολιτικής για τα δημόσια δεδομένα και σε άλλους τομείς ασφάλειας.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα διαθέσιμα στοιχεία.