Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

04-08-2010:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. για ειδικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας

Καθυστερημένη Ανακοίνωση

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Αθήνα, 4 Αυγούστου 2010 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για παραεμπόριο, παράνομη μίσθωση κτιρίων, ναρκωτικά, πορνεία και άλλα αδικήματα. 

Χθες 3/7/2010 η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησε σειρά ειδικών στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών με τα παρακάτω αποτελέσματα:
Α. Παράνομη μίσθωση κτιρίων και υγειονομικές παραβάσεις:...
Παρασχέθηκε συνδρομή στον Δήμο Αθηναίων, την Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο κτιρίων που είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες ή υπήρχαν οικονομικές παραβάσεις, ως προς το καθεστώς παραχώρησης-μίσθωσης ή τα εντός αυτών ευρισκόμενα προϊόντα. Συνολικά ελέγχθηκαν τρία (3) κτίρια, στα οποία πραγματοποιήθηκε καθαρισμός-απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων και προσήχθησαν συνολικά πενήντα εννέα (59) άτομα.
Β. Άλλα αδικήματα:
Σε έκτακτους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο των Αθηνών :
  • Ελέγχθηκαν : -348- άτομα και -6- οχήματα.
  • Προσήχθησαν : -103- άτομα.
  • Συνελήφθησαν : -27- άτομα (Ν. περί ναρκωτικών -2-, Ν. περί εκδιδομένων προσώπων -13- , Ν. περί αλλοδαπών -9-, κλοπή -3-).
  • Κατασχέθηκαν : ακατέργαστη κάνναβη βάρους -3,7- γραμμαρίων.
Σημειώνεται ότι οι ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές και χρόνο που καθορίζεται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής .