Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πρόταση ενοχής για Κορκονέα - Σαραλιώτη


Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, όπως κατηγορούνται, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας Χαράλαμπος Λακαφώσης....

Συγκεκριμένα πρότεινε την καταδίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ εισηγήθηκε και την απόρριψη όλων των αυτοτελών υπερασπιστικών ισχυρισμών του κατηγορουμένου.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο δεχτεί την πρόταση του εισαγγελέα, απορρίπτοντας και αυτό με τη σειρά του τα ελαφρυντικά, τότε η ποινή για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα είναι ισόβια κάθειρξη.

Όπως ανέφερε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός, οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θέλησαν "να παραπλανήσουν τις δικαστικές αρχές, αναβαθμίζοντας μεταξύ άλλων την επίθεση που δέχτηκαν σε βάρος του."

Για τον Ε. Κορκονέα ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι "αν και δεν επεδίωξε, σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ενήργησε, συνηγορούν ότι ο κατηγορούμενος ήταν σε θέση να προβλέψει τη θανάτωση πολίτη και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έκανε χρήση όπλου".

Όσο για το συγκατηγορούμενο του Β. Σαρακλίώτυη (απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας απο πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο) ο κ. Λακαφώσης ανέφερε ότι "αποδεχόμενος όποιο αποτέλεσμα ερχόταν ενίσχυσε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, κυριευμένος από θυμό και αγανάκτηση" ενώ "ενθάρρυνε με τη διαρκή παρουσία του το συγκατηγορούμενό του".

Η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού εάν γίνει αποδεκτή ως έχει από το δικαστήριο επιβάλλει ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 χρόνια.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης "μέλη της ανοιχτής πρωτοβουλίας δράσης ενάντια στη συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου".

Η ακροαματκή διαδικασία διέκοψε για τις 2 Σεπτεμβρίου όποτε και αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πηγή: enet.gr