Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Αστυνομία Κύπρου - 5/8/10 - Εντοπισμός νεκρού νεογνού


5 Αυγούστου, 2010

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΡ. 1

Εντοπισμός νεκρού νεογνού
***     Εντοπίστηκε χθες σε οικία 32χρονης στη Λεμεσό, σε πλαστικό σακούλι, νεκρό νεογνό. Το νεογνό βρέθηκε από 38χρονη σε δωμάτιο που διαμένει η 34χρονη οικιακή βοηθός της οικογένειας.
          Στη σκηνή μετέβησαν αμέσως μέλη της Αστυνομίας μαζί με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους ο οποίος διενήργησε αυτοψία....
          Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, την περασμένη Τρίτη, η 34χρονη παρουσίασε αιμορραγία στην περιοχή του κόλπου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Διαπιστώθηκε ότι ήταν σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης, 36 περίπου εβδομάδων, αλλά κατά την κλινική της εξέταση δεν εντοπίστηκε ούτε πλακούντας ούτε έμβρυο, παρά μόνο κάποια υπολείμματα πλακούντα.
          Το νεκρό νεογνό μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού όπου διενεργήθηκε νεκροτομή από τον   ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους στην παρουσία παιδίατρου, κατά την οποία διαπιστώθηκε πως πρόκειται για νεογνό 36 – 37 εβδομάδων κύησης, το οποίο δεν έφερε οποιεσδήποτε κακώσεις σώματος.
          Τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του νεογνού αναμένεται να εξακριβωθούν μετά την εξέταση που θα διενεργηθεί σήμερα στο Ιστοπαθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στα βιολογικά δείγματα που λήφθηκαν κατά τη νεκροτομή.
          Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.