Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Έκλεβαν καλώδια του ΟΣΕ και μετασχηματιστές της ΔΕΗ


Στη σύλληψη δύο Ρουμάνων, ηλικίας 35 και 42 ετών, που κατηγορούνται για «διακεκριμένες κλοπές» προχώρησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης αστυνομικοί στα Οινόφυτα Βοιωτίας....

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μαζί με δύο άλλους ομοεθνείς συνεργούς τους, που αναζητούνται, στην περιοχή Χαράδρα Αυλώνας, παραπλεύρως της σιδηροδρομικής γραμμής, όπου είχαν μεταβεί με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, προκειμένου να μεταφέρουν -300- περίπου μέτρα χάλκινα καλώδια, του εναέριου δικτύου ηλεκτροκίνησης αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ και τα οποία είχαν κόψει οι ίδιοι νωρίτερα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 7-6-2010 έως 14-6-2010, αφαίρεσαν και τέσσερις μετασχηματιστές της ΔΕΗ στον Αυλώνα Αττικής.

Παράλληλα, κατηγορούνται ότι στις 19-6-2010, στη περιοχή Σαμιώτη Αυλώνα Αττικής αφαίρεσαν ένα μετασχηματιστή της ΔΕΗ και στις στις 10-7-2010 στη περιοχή Σφενδάλη Αυλώνα αφαίρεσαν από το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ χάλκινα καλώδια τηλεδιοίκησης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.