Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

«Πυροβόλησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Κορκονέας» λέει ο εισαγγελέας


«Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έστρεψε προς την οδό Τζαβέλα και πυροβόλησε δύο φορές». Αυτό υποστήριξε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας Χαρ. Λακαφώσης κατά την αγόρευση του επί της ποινής η μη των δυο κατηγορουμένων ειδικών φρουρών Κορκονέα και Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου....

Όπως υποστήριξε, οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων τόσο ως προς την ενημέρωση των ανωτέρων τους, όσο κι ως προς το μέγεθος της επίθεσης που φέρονται ότι δέχθηκαν ήταν αναληθείς.

Συγκεκριμένα, για την επίθεση της 6ης Δεκεμβρίου ισχυρίστηκε ότι "οι δύο ειδικοί φρουροί αναβάθμισαν τα πραγματικά περιστατικά", επισημαίνοντας πως και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν ταυτόσημη λεκτική αποτύπωση της επίμαχης επίθεσης στις απολογίες τους.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την κίνηση τους να κατέβουν από το περιπολικό, προκειμένου να επιστρέψουν στο σημείο που δέχθηκαν την επίθεση, "αποτέλεσμα προηγηθέντος διαλόγου μεταξύ τους και προϊόν άκαμπτης επιθυμίας να αντιπαρατεθούν με τα άτομα".

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε "ασύμμετρη και επιχειρησιακά επικίνδυνη" την απόφαση, που όπως τόνισε, έλαβαν από κοινού οι Κορκονέας και Σαραλιώτης να επιστρέψουν πεζή στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλλα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφασή τους αυτή, ως "εξομοίωση της συμπεριφοράς τους με αυτήν των ατόμων που τους επιτέθηκαν".