Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

01-08-2010:Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών για υπόθεση απαγωγής-ανθρωποκτονίας αλλοδαπού

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα, 01 Αυγούστου 2010 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εξέλιξη έρευνες για υπόθεση απαγωγής – ανθρωποκτονίας αλλοδαπού 

Χθες (31-07-2010) και ώρα 15.20, στο 8ο χλμ. Επ. Οδού Λάρισας - Κοζάνης (Δ.Δ. Δένδρων - Δ.Τυρνάβου) ανευρέθη από δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, πτώμα ανδρός σε προχωρημένη σήψη, εντός καλυμμένου φρεατίου με νερό και εντός αύλιου περιφραγμένου χώρου εγκαταλειμμένης αποθήκης.
Οι ανωτέρω αλλοδαποί ενημέρωσαν άμεσα την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας και γνωστοποίησαν ότι το εν λόγω πτώμα ανήκει σε υπήκοο Πακιστάν, γεν. 1991 στο Πακιστάν, κάτοικο εν ζωή Αιγάλεω-Αττικής, ανιψιό του ενός εκ των ανωτέρω, ο οποίος είχε απαχθεί την 17-11-2009 από το Αιγάλεω – Αττικής....

Οι δράστες της απαγωγής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον πατέρα του απαχθέντα, κάτοικο Αθηνών, είχαν ζητήσει αρχικά λύτρα ποσού 20.000€ και μετέπειτα ποσού 15.000€, προκειμένου να τον απελευθερώσουν, απειλώντας ταυτόχρονα για την ζωή του.
Η αρπαγή και εκβίαση είχε δηλωθεί στο Β΄ Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω και ακολούθως η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής/ Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας είχε επιληφθεί των ερευνών για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό - σύλληψη των δραστών και την ανεύρεση του απαχθέντα διεξήχθησαν στο Δ.Δ. Δένδρων Δήμου Τυρνάβου, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, με αποτέλεσμα την 03-12-2009 να συλληφθούν, κατηγορούμενοι για «αρπαγή – εκβίαση κατά συναυτουργία» και Νόμου «Περί Αλλοδαπών», τρεις (3) άνδρες υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 28, 32 και 38 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι άπαντες ανωτέρω Δ.Δ.. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ένας ακόμη υπήκοος Πακιστάν, ετών 34, και άλλοι δύο ομοεθνείς του αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Οι τρεις (3) συλληφθέντες δεν αποκάλυψαν στοιχεία για τον εντοπισμό – ανεύρεση του απαχθέντα, ενώ οι διεξαχθείσες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του αναφερόμενου Δ.Δ. δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα.
Επίσης, όπως προέκυψε, οι δύο αλλοδαποί εντόπισαν το πτώμα στο ως άνω περιγραφόμενο σημείο, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν με πρωτοβουλία του 34χρονου δράστη, νυν κρατούμενου για την εν λόγω υπόθεση από 14-06-2010 στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος τους έδωσε οδηγίες για το ακριβές σημείο εντοπισμού του πτώματος.
Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του πτώματος, καθώς και η λήψη γενετικού υλικού ( DNA ) προς ταυτοποίηση στοιχείων. Ενημερώθηκε κ.Εισαγγελέας Πρωτ/κων Λάρισας. Ο χώρος εξερευνήθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας /Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.