Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ιράν: Τέσσερις εκτελέσεις θανατοποινιτών αυτήν την εβδομάδα

Οι αρχές στο Ιράν εκτέλεσαν δι' απαγχονισμού έναν άνδρα που είχε καταδικαστεί για βιασμό και τρεις που είχαν καταδικαστεί για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ανέφερε χθες Σάββατο η εφημερίδα Kayhan.
Ο Γιούσεφ Φαρντί κρίθηκε ένοχος βιασμού και απαγχονίστηκε την Πέμπτη στη βόρεια επαρχία Καζβίν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.....


Κατά την εφημερίδα, οι υπόλοιποι τρεις-γνωστά έγιναν μόνο τα αρχικά τους, Α.Α., Σ.Ζ. και Σ.Μ.--απαγχονίστηκαν στην πόλη Αχβάζ, στη νοτιοδυτική επαρχία Χουζεστάν.
Είχαν καταδικαστεί για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars η ποινή επιβλήθηκε την 24η Ιουλίου.

Οι νέοι απαγχονισμοί αυξάνουν το σύνολο των εκτελεσθέντων στο Ιράν στους 97 μέχρι στιγμής εφέτος, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε δημοσιεύματα των ΜΜΕ. Το 2009 είχαν απαγχονιστεί 270 άνθρωποι.

Οι αρχές στο Ιράν υποστηρίζουν ότι η θανατική ποινή είναι απαραίτητη για την διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας κι επιβάλλεται μόνο μετά από εξαντλητικές δικαστικές διαδικασίες.
Οι φόνοι, οι βιασμοί, οι ένοπλες ληστείες, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και η μοιχεία είναι κακουργήματα που επισύρουν την εσχάτη των ποινών στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Πηγή: naftemporiki.gr