Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Νεκρός 19χρονος Πακιστανός

Δύο αλλοδαποί από το Πακιστάν Σάββάτο μεσημέρι, στο 8ο χλμ. της επαρχιακής οδού Λάρισας - Κοζάνης, βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα σε προχωρημένη σήψη.

Το πτώμα βρέθηκε σε μία εγκαταλειμμένη αποθήκη. Οι δύο Πακιστανοί ενημέρωσαν αμέσως την  Ασφάλειαα Λάρισας. Ο ένας από τους δύο μάλιστα ήταν ο θείος του θύματος....


Το πτώμα άνηκε σε ένα 19χρονο από το Πακιστάν, ο οποίος έμενε στο Αιγάλεω-Αττικής και τον είχαν απαγάγει στις 11 Νοεμβρίου του 2009. Από τότε δεν είχαν κανένα ίχνος του.

Οι απαγωγοίς , σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον πατέρα του θύματος, είχαν ζητήσει αρχικά λύτρα 20.000 € και μετέπειτα 15.000 €, προκειμένου να τον απελευθερώσουν, απειλώντας ταυτόχρονα για τη ζωή του.

Η αρπαγή και εκβίαση είχε δηλωθεί στο Β΄ Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Οι έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς στους δράστες και στις 3 Δεκεμβρίου του 2009 συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για «αρπαγή – εκβίαση κατά συναυτουργία», τρεις άνδρες υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 28, 32 και 38 ετών αντίστοιχα. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ένας ακόμη Πακιστανός, 34 ετών, και άλλοι δύο ομοεθνείς του, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Οι τρεις συλληφθέντες δεν αποκάλυψαν στοιχεία για τον εντοπισμό και την ανεύρεση του 19χρονου, αλλά ούτε οι έρευνες είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Τελικά ένας από τους απγωγοίς, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού αποκάλυψε στους συγγενείς του 19χρονου το σημείο που είχαν αφήσει το πτώμα του παιδιού.