Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ασυνομία Κύπρου - 1/8/10 - Απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες


1η Αυγούστου, 2010

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αρ. 1



Απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες
***     Γύρω στις 1 τα ξημερώματα σήμερα, σημειώθηκε έκρηξη σε αυτοκίνητο 22χρονου, ενώ αυτό βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του στη Λεμεσό.
          Από προκαταρτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στον μπροστινό ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου. Το ύψος των ζημιών δεν έχει ακόμη υπολογιστεί.
          Περαιτέρω εξετάσεις θα διενεργηθούν σήμερα το πρωί.
          Το ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Επισκοπής διερευνούν την υπόθεση....

Διάρρηξη κατοικίας και κλοπή
***     Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 62χρονο κάτοικο της επαρχίας Πάφου ότι, μεταξύ των ωρών 1π.μ. και 7π.μ. χθες, άγνωστοι διέρρηξαν την οικία του και έκλεψαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα προσωπικά του αντικείμενα, συνολικής αξίας €15,730 περίπου.
          Ο Αστυνομικός Σταθμός Κουκλιών διερευνά την υπόθεση.

Σύλληψη
***     Συνελήφθη χθες βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, 32χρονος περιηγητής, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.
          Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Προσωποκρατήσεις  
***     Πρόσωπο ηλικίας 63 χρόνων, το οποίο είχε συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής του.
          Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

***     Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ανέβαλε για σήμερα στις 9 το πρωί την απόφασή του, για παράταση των διαταγμάτων κράτησης των δύο προσώπων που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση κλοπής εκρηκτικών από στρατόπεδο στη Λεμεσό.
          Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

***     Πρόσωπο ηλικίας 64 χρόνων, το οποίο είχε συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησής του.
          Η ΥΚΑΝ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.