Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

04-08-2010: Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με σύλληψη 2 αστυνομικών για εκβίαση κ.λ.π.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Αθήνα, 04 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δύο Αστυνομικών για εκβίαση κλπ, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων
(Σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος ενός ακόμα ιδιώτη) 

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν, χθες (03-08-2010) το απόγευμα στην Καλλιθέα Αττικής, ένας (1) Αστυφύλακας και ένας (1) Ειδικός Φρουρός, ηλικίας 23 και 27 ετών αντίστοιχα, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι οποίοι κατηγορούνται, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, για εκβίαση και ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων....

Συγκατηγορούμενος είναι και ένας ακόμα 30χρονος ιδιώτης, που κατηγορείται για απλή συνέργεια στην καταγγελλόμενη ληστεία, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Ειδικότερα, χθες (03-08-2010) το πρωί, ιδιώτης, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι ο 23χρονος Αστυφύλακας, απαιτούσε εκβιαστικά από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, που δεν του όφειλε, και είχε σχέση με την διαδικτυακή αγορά ενός κινητού τηλεφώνου, το Μάιο του 2010, από τον συγκεκριμένο Αστυφύλακα. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του ιδιώτη, ο τελευταίος είχε καταβάλλει την ίδια ημέρα μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής ( paypal ) το τίμημα των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ που συμφωνήθηκε, ωστόσο ο Αστυνομικός, μην εντοπίζοντας το τίμημα της συναλλαγής στον ηλεκτρονικό λογαριασμό ( paypal ) του, συνέχιζε έκτοτε να τον πιέζει τηλεφωνικά να του δώσει τα χρήματα.
Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, την 01.08.10 και κατά τις απογευματινές ώρες στην περιοχή της Βάρης, ο 23χρονος Αστυνομικός μαζί με τον 27χρονο Ειδικό Φρουρό και τον 30χρονο ιδιώτη, τον εντόπισαν και του αφαίρεσαν με βία το χρηματικό ποσό των εκατόν εξήντα (160) ευρώ, ως μέρος χρημάτων από το ποσό που δεν όφειλε. Παράλληλα, σύμφωνα πάλι με τις καταγγελίες, ο 23χρονος Αστυφύλακας του απαίτησε άλλα επτακόσια (700) ευρώ, ποσό που συμφωνήθηκε να καταβληθεί στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας χθες (03.08.10) και κατά τις μεσημεριανές ώρες. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν ακροβολιστεί στην πλατεία και είχαν προσημειώσει τα χρήματα συνέλαβαν τον 23χρονο Αστυνομικό και τον συνοδό 27χρονο Ειδικό Φρουρό την ώρα της παράδοσης των χρημάτων.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο (2) συλληφθέντες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.