Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

04-08-2010:Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης σχετικά με σύλληψη επτά (7) διακινητών και σαράντα δύο (42) λαθρομεταναστών

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αλεξανδρούπολη, 04 Αυγούστου 2010
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΠΤΑ (7) ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ (42) ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 

Τη 02-08-2010 συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός για μεταφορά στο εσωτερικό της Χώρας σαράντα δύο (42) λαθρομεταναστών.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 02-08-2010 Αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομεταναστών της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν στην περιοχή Δορίσκου τους 42 λαθρομετανάστες. Στο σημείο αφίχθηκε ένα Ι.Χ.Φ. αυτ/το, ακολουθούμενο από Ι.Χ.Ε., ενώ ένα δεύτερο Ι.Χ.Ε. ανέμενε στη Δ/ση Δορίσκου. Μέρος της ομάδας των λαθρομεταναστών επιβιβάσθηκαν στο φορτηγό, ενώ οι υπόλοιποι παρέμεναν στο σημείο....

Στις Φέρες Έβρου ακινητοποιήθηκαν το φορτηγό και το πρώτο Ι.Χ. και στο Δορίσκο το τρίτο όχημα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του φορτηγού μετέφερε 21 λαθρομετανάστες και στα δύο Ι.Χ.Ε επέβαιναν από 3 άτομα, που σκοπό είχαν την ενημέρωση του οδηγού του φορτηγού για ύπαρξη Αστυνομικών ελέγχων. Οι ανωτέρω καθώς και οι λοιποί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι το φορτηγό ήταν κλεμμένο και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.
Δύο από τους διακινητές έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις και ένας για κλοπή, απόπειρα κλοπής οχήματος κ.λ.π.
Οι λαθρομετανάστες εισήλθαν λάθρα στη Χώρα βραδινές ώρες της 01/08/2010. Για τη μεταφορά τους κατέβαλαν 1.000,00 € και μετά την άφιξή τους στην Αθήνα θα κατέβαλαν 1.200,00 €, ακόμη.
Κατασχέθηκαν τα 3 οχήματα, 11 κινητά τηλέφωνα και οι κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες, 7 διακινητές και 42 λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.