Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Φοβούνται καλοκαιρινό χτύπημα της Σέχτα

Tα ευρήματα της γιάφκας του επαναστατικού αγώνα, παλιές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ αντιεξουσιαστών και ποινικών, αλλά και η κατάθεση που αναμένεται να δώσει η χήρα του Σωκράτη Γκιόλια αποτελούν το πεδίο που επικεντρώνονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής.

Η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τα όπλα που φαίνονται στη φωτογραφία που έστειλε η «Σέχτα Επαναστατών» δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση οι αντιτρομοκρατική να συνδυάσει τα αποτελέσματα από την έκθεση με τα ευρήματα της γιάφκας του «Επαναστατικού Αγώνα».....


«Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Οι έρευνες αναμένονται να προχωρήσουν μόνο εάν προκύψουν στοιχεία από τη σύγκριση των ευρημάτων στις γιάφκες, τις τηλεφωνικές συνομιλίες ή την κατάθεση της συζύγου του 37χρονου δημοσιογράφου», τονίζει αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής και συνεχίζει, «μπορεί θεωρητικά να έχουμε μια εικόνα για το τι έχει συμβεί, δεν μπορούμε όμως να το αποδείξουμε».

Την ίδια ώρα εντείνονται οι φόβοι της αστυνομίας για πιθανό νέο χτύπημα της «Σέχτας επαναστατών».

Η αναφορά, στην προκήρυξη στον τουρισμό κάνει τους αναλυτές της αστυνομίας να εκτιμούν πως πιθανότατα μέσα στον Αύγουστο θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της.

Με δεδομένο τον απρόβλεπτο τρόπο που ενεργεί η οργάνωση, ανησυχία της αστυνομίας αυξάνεται χωρίς όμως να προκαλεί πανικό στους επιτελείς.

Οι ληστείες που είχαν διαπραχθεί μέσα στο 2009 και το 2010 κι είχαν «άρωμα τρομοκρατίας» δεν προσέθεσαν στοιχεία για το προφίλ των μελών της Σέχτας.

«Είναι δεδομένο ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε συνεργασία τρομοκρατών με ποινικούς για τη διάπραξη ληστειών σε τράπεζες», λέει πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει, «όμως έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε, το υλικό από τις κάμερες κλειστών κυκλωμάτων έχει καταστραφεί ενώ τα χρήματα που άρπαξαν δεν ήταν προσημειωμένα».

Πηγή: protothema.gr