Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Συνελήφθη επ' αυτοφόρω σπείρα ανήλικων Γεωργιανών


Μία σπείρα ανήλικων Γεωργιανών συνελήφθη επ`αυτοφόρω στην περιοχή της Ηλιούπολης από την ειδική ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομίας. Η ειδική ομάδα παρατήρησε μια ομάδα τριών νεαρών ηλικίας 15,17 και 22 ετών να βγαίνει από μια πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού....

Τους θεώρησε ύποπτους από αυτά που είχαν τα χέρια τους, τους κυνήγησε και όταν τους συνέλαβε διαπίστωσε ότι ήταν τρεις Γεωργιανοί κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών, οι οποίοι έκαναν διαρρήξεις ακολουθώντας με την κλασσική μέθοδο των Γεωργιανών, δηλαδή της αφαίρεσης του αφαλού των θυρών.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρήξει τουλάχιστον άλλα πέντε σπίτια τον ίδιο μήνα στην περιοχή ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν αρκετά από τα κλοπιμαία, τιμαλφή αντικείμενα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα.

Γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ευθύνονται και για άλλες κλοπές και η αστυνομία θεωρεί ότι είναι μέλη ευρύτερης σπείρας στην οποία μετέχουν τόσο και άλλοι ανήλικοι όσο και ενήλικες, από τους οποίους καθοδηγούνται και οι οποίοι παραλαμβάνουν τα κλοπιμαία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE