Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

04-08-2010:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης σχετικά με σύλληψη ατόμου για αποπλάνηση ανηλίκων, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και πορνογραφία ανηλίκων

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 4-8-2010 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ατόμου για αποπλάνηση ανηλίκων – ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής – πορνογραφία ανηλίκων 

Συνελήφθη την (2-8-2010), στην περιοχή της Τούμπας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, 37χρονος ημεδαπός, για αποπλάνηση ανηλίκων, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και πορνογραφία ανηλίκων.
Συγκεκριμένα, περί τα τέλη του μηνός Μαίου του τρέχοντος έτους, 39χρονη γυναίκα, μητέρα ενός εκ των παθόντων, μετέβη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου κατήγγειλε ότι τον Ιανουάριο του 2009, ο προαναφερόμενος 37χρονος, προσέγγισε τον 13χρονο τότε υιό της και αφού τον δελέασε προσφέροντάς του ένα δώρο, τον οδήγησε στην οικία του όπου προέβη σε ασελγείς πράξεις. Η 39χρονη προσέθεσε επίσης, ότι στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, αντιλήφθηκε ηλεκτρονική και τηλεφωνική επικοινωνία του υιού της με τον 37χρονο.....

Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση των πληροφοριών, ηλεκτρονικών ιχνών και κατόπιν εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκε ο 37χρονος απογευματινές ώρες της 2-8-2010, στην περιοχή της Τούμπας, όπου προσπάθησε να έρθει, εκ νέου, σε επαφή με τον προαναφερόμενο ανήλικο. Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο υπήρχαν αποθηκευμένες φωτογραφίες με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.
Από την προανάκριση και κατά δήλωση του ίδιου του συλληφθέντα, προέκυψε ότι, από το έτος 2000, προσέγγιζε είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία σε στέκια που συχνάζουν ανήλικοι, νεαρούς 13 έως 17 ετών, με σκοπό την σεξουαλική συνεύρεση μαζί τους, τις περισσότερες φορές επιτυχώς. Ο 37χρονος ανέφερε επίσης, ότι ο αριθμός των ανηλίκων ξεπερνάει τους δεκαπέντε (15).
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.