Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

31-07-2010:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α σχετικά με σύλληψη αλλοδαπών για κλοπές και ληστείες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2010 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πρωινές ώρες της 30-7-2010, στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, Αστυνομικοί του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα από κοινού με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, του Τ.Α. Εξαρχείων, του Τ.Α. Κολωνού και της Ο.Π.Κ.Ε. συνέλαβαν σαράντα επτά (47) αλλοδαπούς , υπηκόους Αλγερίας, κατηγορούμενους για «Εγκληματική οργάνωση», «Διακεκριμένες κλοπές, ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα», «πλαστογραφία» και παράβαση των Ν. «Περί Αλλοδαπών», «Περί Όπλων» και «Περί Ναρκωτικών»....
Οι ανωτέρω συλληφθέντες, από εξαμήνου τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ληστείες-κλοπές σε βάρος πεζών ατόμων, από τα οποία αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και χρυσές αλυσίδες λαιμού καθώς και κλοπές-διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα εξιχνιάστηκαν:
· Τριάντα επτά (37) ληστείες-κλοπές σε βάρος πεζών ατόμων.
· Εκατόν είκοσι μία (121) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε τέσσερα (4) διαμερίσματα πολυκατοικίας, στην οδό Σαχτούρη, που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλήθος από κοσμήματα, τσάντες, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, φωτογραφικές μηχανές, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, διαβατήρια, δελτία ταυτοτήτων, πιστωτικές κάρτες και διαρρηκτικά εργαλεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.