Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Τους «τσουβάλιασαν» για τις κλοπές

Στη φυλακή έστειλε το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών ανάπηρο που ομολόγησε, τραυλίζοντας λόγω εγκεφαλικού που έχει υποστεί, ότι δύο από τις συνολικά έντεκα κλοπές για τις οποίες βρισκόταν στο εδώλιο, τις διέπραξε μαζί με τον αδελφό του για λόγους « ανάγκης », επειδή ως οικογένεια είχαν φτάσει στα « όρια της λιμοκτονίας και της ένδειας».....


Οι πέντε δικαστές της σύνθεσης παρά τις εκκλήσεις των αδελφών Νικόλαου και Θεόδωρου Τσουβαλάκη, 58 ετών και 55 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι κάθονταν στο εδώλιο και της συνηγόρου υπεράσπισης κυρίας Δάφνης Βαγιανού για « επιείκεια και ανθρωπιά » και για δραστική μείωση της πρωτόδικης ποινής των επτά ετών κάθειρξης, αποφάσισαν την επιβολή:

* Κάθειρξης 6 ετών στον Νικόλαο Τσουβαλάκη, ο οποίος σύμφωνα με μάρτυρες υπεράσπισης είχε την ευθύνη να συντηρεί τον ασθενή αδελφό του και τα άλλα τρία αδέλφια του που νοσηλεύονται σε ψυχιατρεία.

* Φυλάκισης 4 ετών στον Θεόδωρο Τσουβαλάκη, ο οποίος έχει 67% αναπηρία λόγω εγκεφαλικού που υπέστη το 2000, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της «καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη».

Σύμφωνα με την απόφαση οι δύο καταδικασθέντες πρέπει να εκτίσουν τις ποινές που τους επιβλήθηκαν. Ετσι, ο Νικόλαος Τσουβαλάκης επέστρεψε στη φυλακή όπου κρατείται εδώ και 20 μήνες, ενώ ο ανάπηρος Θεόδωρος θα οδηγηθεί για πρώτη φορά σε σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αναστείλει ως τη δευτεροβάθμια δίκη την έκτιση της ποινής των επτά ετών.

Πηγή: http://www.tovima.gr