Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Σύλληψη 47 αλλοδαπών για κλοπές

Στη σύλληψη 47 αλλοδαπών, υπηκόων Αλγερίας, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία και παράβαση των Ν. Περί Αλλοδαπών, Περί Όπλων και Περί Ναρκωτικών, προχώρησε η αστυνομία.....


Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ληστείες-κλοπές σε βάρος πεζών ατόμων, από τα οποία αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και χρυσές αλυσίδες λαιμού καθώς και κλοπές-διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε εξιχνιάστηκαν 37 ληστείες-κλοπές σε βάρος πεζών ατόμων και 121 διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε τέσσερα διαμερίσματα πολυκατοικίας, στην οδό Σαχτούρη, που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από κοσμήματα, τσάντες, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, φωτογραφικές μηχανές, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, διαβατήρια, δελτία ταυτοτήτων, πιστωτικές κάρτες και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: naftemporiki.gr