Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

03-08-2010:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης σχετικά με σύλληψη ημεδαπού για ληστεία

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ &
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Θεσσαλονίκη, 3-8-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπού για ληστεία

Εντοπίστηκε και συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (2-8-2010), στην περιοχή της Μενεμένης, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 37χρονος ημεδαπός, για ληστεία και απόπειρα ληστείας....

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος, περί ώρα 22:09 της ίδιας ημέρας, μετέβη σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Καλαμαριάς και με απειλή καραμπίνας, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Κατά την παρουσία του στο σημείο, πυροβόλησε δύο φορές για εκφοβισμό, ενώ με το κοντάκι του όπλου του, τραυμάτισε την 63χρονη προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος. Στη συνέχεια διέφυγε με μηχανή μικρού κυβισμού, της οποίας η πινακίδα κυκλοφορίας ήταν επιμελώς καλυμμένη.
Ακολούθως, το ίδιο άτομο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στην περιοχή της Μενεμένης, αποπειράθηκε να ληστέψει τρείς ανήλικους με απειλή καραμπίνας. Μετά από αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ο 37χρονος εντοπίστηκε και προσήχθη στο Τ.Α. Μενεμένης, όπου αφού αναγνωρίστηκε από τους παθόντες, συνελήφθη.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.