Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Συννελήφθη συμμορία Κινέζων


Το απόγευμα της Δευτέρας άνδρες της αστυνομίας στη Νέα Κυδωνία συννέλαβαν τρείς αλλοδαπούς από την Κίνα, ηλικίας 28, 30 και 47 ετών, οι οποίοι κατηγορούνταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανθρώπων, εκβίαση, καθώς και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών με μαχαίρι σε βάρος ενός 50χρονου ομοεθνή τους....

 Αναλυτικότερα το πρωί 27ης Ιουλίου του 2010, οι τρείς συλληφθέντες μπήκαν σε διαμέρισμα που έμενε ένας 50χρονος Κινέζος τον οποίο μαχαίρωσαν και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Μετά την σύλληψη τους αναγνωρίστηκαν και από τον μαχαιροθέντα.

Από την προανάκριση βγήκε ότι, οι συλληφθέντες, πριν τρεις μήνες είχαν οργανώσει εγκληματική ομάδα. Εκμεταλλεύονταν την οικονομική δυσχέρεια ομοεθνών τους αλλά και το ότι δεν είχαν νόμιμη άδεια διαμονής στη χώρα μας, οπότε τους εξανάγκαζαν να εργάζονται ως «μασέρ» λουομένων στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Ως αποζημίωση της καταναγκαστικής εργασίας τους, τους έδιναν, ως μηνιαίο αντάλλαγμα, το χρηματικό ποσό των 250 Ευρώ. Σε περίπτωση που κάποιος αρνιόταν να ακολουθήσει τις εντολές τους, σύμφωνα με τους μάρτυρες, οι συλληφθέντες τους εξανάγκαζαν με απειλές και τη χρήση βίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χανίων.