Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Βίαιες συγκρούσεις με νεκρούς στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 100 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Καράτσι, μετά τη δολοφονία ενός τοπικού βουλευτή....





Ο βουλευτής Ράζα Χαϊντέρ της Κίνησης Μουταχίντα Καουάμι (MQM), που συνδέεται με το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν και συμμετέχει στην διοίκηση της επαρχίας Σιντχ, δολοφονήθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά του χθες έξω από τέμενος της πόλης. Οι δύο δράστες διέφυγαν με μηχανή.

Όταν η είδηση της δολοφονίας διαδόθηκε, οι υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους, έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, εστιατόρια και διάφορα άλλα καταστήματα.
 "Από χθες έχουν σκοτωθεί 34 άνθρωποι και 90 έχουν τραυματιστεί. Δεκάδες καταστήματα και οχήματα πυρπολήθηκαν", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι Ουασέμ Αχμεντ.
   
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αστυνομία διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες ότι πίσω από την δολοφονία αυτή βρίσκεται απαγορευμένη οργάνωση, αλλά δεν αποκάλυψε ποια.
   
Τα σχολεία της πόλης παρέμειναν κλειστά σήμερα και η κίνηση στους δρόμους είναι πολύ μειωμένη, ενώ ο  υπουργός Εσωτερικών Ρεχμάν Μάλικ καταδίκασε τη δολοφονία και ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Πηγή: enet.gr