Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Δύο τραυματίες από ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου

Τραυματίες είναι ένας στρατιώτης και ένας πολίτης από το Λίβανο από την ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με το Ισραήλ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία....



Ισραηλινοί και Λιβανέζοι στρατιώτες αντάλλαξαν πυρά, όπως επιβεβαίωσαν ισραηλινές πηγές ασφαλείας. Πρόσθεσαν ότι Ισραηλινοί μηχανικοί του στρατού δέχτηκαν πυρά από Λιβανέζους στρατιώτες την ώρα που εργάζονταν κατά μήκος των συνόρων, με αποτέλεσμα να απαντήσουν στους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την ισραηλινή πλευρά, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, ενώ όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο του Στρατού μετέδωσε πως εκτοξεύτηκαν δύο ρουκέτες από το έδαφος του Λιβάνου, πληροφορία την οποία διαψεύδει η άλλη πλευρά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

O ισραηλινός στρατός πραγματοποιούσε άσκηση κοντά στα σύνορα του Λιβάνου με αποτέλεσμα πυρά να πλήξουν ένα σπίτι και να τραυματιστούν δύο πολίτες, σύμφωνα με μαρτυρίες, όπως επίσης μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

"Όλα ξεκίνησαν όταν Ισραηλινοί στρατιώτες θέλησαν να κόψουν ένα δέντρο μέσα από τα σύνορα του Λιβάνου. Ο λιβανικός στρατός πυροβόλησε προειδοποιητικά στον αέρα, ενώ οι Ισραηλινοί ανταπάντησαν πυροβολώντας απ' ευθείας εναντίον τους. Ένα σπίτι στο Ααντεσέ επλήγη από οβίδα που εκτοξεύθηκε από ισραηλινό άρμα μάχης", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος ανέφερε ότι ελαφρά τραυματίας είναι ένας Λιβανέζος στρατιώτης και ένας πολίτης.

Εν τω μεταξύ, η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή (Finul) κάλεσε και τις δύο πλευρές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην προβούν σε βεβιασμένες κινήσεις.

O εκπρόσωπος toy OHE, Αντρέα Τενέντι, σημείωσε πως πρώτη προτεραιότητα της ειρηνευτικής δύναμης είναι προς το παρόν η αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή και τόνισε ότι ο υποδιοικητής Σάντι Μπονφάντι βρίσκεται σε επαφή με τις διοικήσεις του ισραηλινού και του λιβανικού στρατού ζητώντας και από τις δύο πλευρές να επιδείξουν τη "μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση".

Πηγή: enet.gr