Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Τους αποκεφάλισαν για να ληστέψουν την τράπεζα


Έξι Αφγανοί υπάλληλοι ασφαλείας αποκεφαλίστηκαν κατά τη διάρκεια ληστείας τραπεζικού υποκαταστήματος στην Καμπούλ στο βόρειο Αφγανιστάν, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press....

Από τις έρευνες της αστυνομίας προκύπτει ότι οι υπάλληλοι ασφαλείας είχαν δηλητηριαστεί πριν την επίθεση ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο αριθμός των δραστών. Η μόνη πληροφορία που κοινοποίησαν οι αστυνομικές αρχές αφορά στο ποσό που εκλάπη, το οποίο ανέρχεται στα 269.000 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν την αιματηρή ληστεία, ομάδες ανταρτών, που φαίνεται ότι ανήκουν στους Ταλιμπάν, εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ στην πόλη Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν επιχείρησαν να πλήξουν διαφορετικούς στόχους ταυτοχρόνως, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πεζός καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά έξω από ξένη στρατιωτική βάση στην Κανταχάρ. Κατά την έκρηξη σκοτώθηκε ο ίδιος, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλα θύματα. Ο εκπρόσωπος των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν δήλωσε ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών έξω από τη βάση και ότι ο βομβιστής προσπάθησε να εισέλθει από μία από τις πύλες.

Η αεροπορική βάση στην Κανταχάρ βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την ομώνυμη πόλη και αποτελεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για καλά οχυρωμένη βάση όπου οι επιθέσεις με ρουκέτες είναι συχνό φαινόμενο, σπάνιες, ωστόσο, είναι οι χερσαίες επιθέσεις.

Πηγή: enet.gr