Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Έχασαν το παιδί από τον βρεφονηπιακό


Ένα θρίλερ με αίσιο – ευτυχώς – τέλος διαδραματίστηκε την Παρασκευή το πρωί στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Μαρία Αμπατζή», στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Το προσωπικό του σταθμού αντιλήφθηκε στις 08:30 ότι έλειπε ένα 2χρονο αγοράκι, κατά την διάρκεια της καταμέτρησης των παιδιών. Έψαξαν όλους τους χώρους του σταθμού, στη συνέχεια βγήκαν και έξω και άρχισαν να το αναζητούν, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να εντοπίσουν το παιδάκι....

Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε αμέσως και άρχισε να ερευνά την περιοχή. Μία ώρα περίπου μετά και αφού η αγωνία είχε αρχίσει να κορυφώνεται, το παιδί βρέθηκε να κάθεται σε ένα παγκάκι με έναν ηλικιωμένο κύριο. Αμέσως μετέφεραν το αγοράκι στο σταθμό και οι βρεφονηπιοκόμοι πήγαν στη συνέχεια να ενημερώσουν τους γονείς του παιδιού, στο γραφείο που διατηρούν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γονείς σοκαρίστηκαν με το που είδαν υπάλληλους του σταθμού να μπαίνουν στο γραφείο τους και αφού ενημερώθηκαν για το τι συνέβη, έσπευσαν για να βεβαιωθούν ότι το παιδί τους είναι καλά. Το αγοράκι μόλις είδε τη μητέρα του έτρεξε στην αγκαλιά της και ξέσπασε σε κλάματα.

Οι γονείς δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν πώς είναι δυνατόν να ξεφύγει από την προσοχή των νηπιαγωγών – οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών – ένα παιδί και να χαθεί. Οι γονείς του αγοριού κατέθεσαν τη Δευτέρα καταγγελία στο Δήμο Μυτιλήνης – καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός ανήκει στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Παρέμβασης, του οποίου πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Νάσος Γιακαλής – και ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση στην Αστυνομία, η οποία έχοντας καταγράψει το περιστατικό, διενεργεί προανάκριση.

Πηγή: lesvosnews.gr