Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

03-08-2010:Δελτίο Τύπου της Α.Δ. Ηλείας σχετικά με σύλληψη χασισοκαλλιεργητών και εκρίζωση χασισοκαλλιέργειας σε δασική περιοχή

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΙΑΣ


Πύργος, 3 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη χασισοκαλλιεργητών και εκρίζωση χασισοκαλλιέργειας σε δασική περιοχή
(αναζητείται ένας 54χρονος ημεδαπός ) 

Συνελήφθησαν, χθες (02-08-2010) στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 48, 51 και 32 ετών, αντίστοιχα και ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για καλλιέργεια φυτειών κάνναβης. Για τον ίδιο λόγο αναζητείται ένας (1) ακόμη ημεδαπός, ηλικίας 54 ετών....

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την αντιμετώπιση της καλλιέργειας χασισοφυτειών στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας εντοπίσθηκαν, προ ημερών σε δασική έκταση, στην περιοχή του Κάστρου, εννέα (9) ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με συνολικά τριακόσια οκτώ (308) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,5 έως 3,5 μέτρα, εκ των οποίων είχαν εκριζώσει 17 φυτά κάνναβης, τα οποία ήταν ξεραμένα. Επίσης, στον ίδιο χώρο βρέθηκε αποξηραμένες μικροποσότητες κάνναβης σε φούντα.
Όπως προέκυψε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, καθώς και το προανακριτικό υλικό που συλέχθηκε την παραπάνω χασισοφυτεία διατηρούσαν και καλλιεργούσαν από κοινού οι συλληφθέντες, καθώς και ο ημεδαπός που αναζητείται.
Επιπλέον, στην κατοχή του 22χρονου και του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο μίγματος καπνού – κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.